Кампания ЗИМЕН ДОМ ЗА БОЛНИ КОСТЕНУРКИ – част II

Повечето от вас, които следят работата ни, знаят колко труден период е зимата за болните и ранените ни костенурки и разбира се за нас да ги подготвим да се върнат отново в естествената си среда. Често в Центъра за костенурки пристигат пациенти в много тежко състояние – такива, чиито живот обикновено изтича през огромни пукнатини в черупката или се крепи по чудо. Те са ранени по пътищата, жертви на земеделски машини, нагризани от кучета, изобщо избегнали по чудо смъртта някъде в човешкия свят. За такива животни бъдещето е неясно.  Ежедневието им е свързано с болезнени процедури по почистване и дезинфекция на раните, фиксиране на черупките, смяна на превръзки и нанасяне на лекарствени препарати. Възстановителния период преминава в рехабилитационно заграждение под слънчевите лъчи. Ако са приети обаче през есента, възстановяването протича в изкуствени условия и тези костенурки не зимуват като здравите си събратя, а остават на лечение и под наблюдение в помещение.

Костенурка, намерена край пътя, приета през септември, която се нуждае от продължително лечение до зарастване на фрактурите

В началото на годината с помощта на спонсорството на „Балкантел“ ООД и стотици дарители успяхме да изградим помещение, специално пригодено за престоя на костенурките през зимата, в което в момента са настанени една част от тях. Въпреки, че няма бетонен постамент и костенурките са директно на земята, то е с отлични термични условия и прави престоя им максимално близък до естествената среда.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 20210102_105552-1024x576.jpg
Метална постройка за незимуващи костенурки на лечение, 2021 г.

Престои да изградим и второто помещение, в което ще се настаняват тежко ранените. За разлика от първото, тук всяка костенурка ще се нуждае от отделно пространство с необходимото терариумно оборудване. За да го изградим ще са ни необходими 15 985 лева в това число:

Описание на строително-монтажни работиОбща цена (лв.)
Направа на изкоп за вкопаване на основи220
Изработка на основи270
Доставка и монтаж на метална конструкция5250
Доставка и монтаж на покривни панели б 80 мм.1680
Доставка и монтаж на стенни панели б 100 мм.3055
Доставка и монтаж на дограма960
Доставка и монтаж на обкантващи профили950
Доставка и монтаж на ел. инсталация1200
Общо без ДДС13585
ДДС 20 %2400
Общо с ДДС15 985,00

В момента не можем да осигурим сами средствата. Обръщаме се към вас с молба ПОМОГНЕТЕ НИ ЗА ДА ПОМОГНЕМ НА КОСТЕНУРКИТЕ!

Как да ни помогнете?

Подкрепете ни със средства или като споделите каузата ни!

Защо да дарите?

С вашия дар вие изграждате тухличка или стена от помещението, където стотици костенурки всяка зима ще се лекуват и пребивават преди да се завърнат отново здрави в природата. Дарявайки, вие ставате приятел на костенурките и сте добре дошли в нашия Спасителен център да се запознаете с обитателите му и работата ни, да видите наяве създаденото с ваша помощ, да гостувате като наш съмишленик и приятел, да изпратите децата си на нашите летните лагери.

Как да дарите?

По банков път

Банкова информация:

Фондация „Геа Челониа”
Банка: Raiffeisen Bank
Банков код: RZBBBGSF
Банкова сметка в лева: BG45RZBB91551086349113

Чрез Paypal, дебитна или кредитна карта в системата PayPal

Благодарим ви от сърце за подкрепата!

Related Posts

Вашият коментар