Кампания за изграждане на костенуркова лечебница

Повечето от вас, които следят работата ни, знаят колко труден период е зимата за болните и ранените ни костенурки и разбира се за нас да ги подготвим да се върнат отново в естествената си среда. Често в Центъра за костенурки пристигат пациенти в много тежко състояние – такива, чиито живот обикновено изтича през огромни пукнатини в черупката или се крепи по чудо. Те са ранени по пътищата, жертви на земеделски машини, нагризани от кучета, изобщо избегнали по чудо смъртта някъде в човешкия свят. За такива животни ежедневието им е свързано с болезнени процедури по почистване и дезинфекция на раните, фиксиране на черупките, смяна на превръзки и нанасяне на лекарствени препарати. Възстановителния период преминава в рехабилитационно заграждение под слънчевите лъчи. Ако са приети обаче преди зимата, възстановяването протича в изкуствени условия и тези костенурки не зимуват като здравите си събратя, а остават на лечение.

Костенурка, намерена край пътя, приета през септември, която се нуждае от продължително лечение до зарастване на фрактурите

За да заздравеят раните им, те се нуждаят от много топлина, от светлина и лично пространство. Затова в началото на годината с помощта на спонсорството на „Балкантел“ ООД и стотици дарители успяхме да изградим помещение, специално пригодено за престоя на костенурките през зимата, в което в момента са настанени една част от тях. Въпреки, че няма бетонен постамент и костенурките са директно на земята, то е с отлични термични условия и прави престоя им максимално близък до естествената среда.

Зимен дом за болни и ранени костенурки

Престои да изградим и второто помещение, в което ще се настаняват тежко ранените. За разлика от първото, тук всяка костенурка ще се нуждае от отделно пространство с необходимото терариумно оборудване. За да го изградим ще са ни необходими 13855 лева в това число:

Изработка и заливане на бетонни основи2500
Доставка и монтаж на метална конструкция3870
Доставка и монтаж на покривни панели б 100 мм.1495
Доставка и монтаж на стенни панели б 100 мм.2640
Доставка и монтаж на обкантващи профили1050
Доставка и монтаж на дограма1000
Доставка и монтаж на ел. инсталация800
Водопровод500
* Цените са без ДДС

В момента не можем да осигурим сами средствата. Обръщаме се към вас с молба ПОМОГНЕТЕ НИ ЗА ДА ПОМОГНЕМ НА КОСТЕНУРКИТЕ!

Как да ни помогнете?

Подкрепете ни със средства или като споделите каузата ни!

Защо да дарите?

С вашия дар вие изграждате тухличка или стена от помещението, където стотици костенурки всяка зима ще се лекуват и пребивават преди да се завърнат отново здрави в природата. Дарявайки, вие ставате приятел на костенурките и сте добре дошли в нашия Спасителен център да се запознаете с обитателите му и работата ни, да видите наяве създаденото с ваша помощ, да гостувате като наш съмишленик и приятел, да изпратите децата си на нашите летните лагери.

Как да дарите?

По банков път

Банкова информация:

Фондация „Геа Челониа”
Банка: Raiffeisen Bank
Банков код: RZBBBGSF
Банкова сметка в лева: BG45RZBB91551086349113

Чрез Paypal, дебитна или кредитна карта в системата PayPal

Благодарим ви от сърце за подкрепата!

Related Posts

Вашият коментар