ОГРАДИ ГИ С ГРИЖА – кампания за ограждане на нов сектор за костенурки-инвалиди

Последните три години Центъра за костенурки приема и успява да спаси огромен брой тежко ранени костенурки. Основна част от тях са пострадали по пътищата, изгубили са части от тялото си и голяма част от тях са останали инвалиди. Тяхната съдба е да останат постоянни жители на Центъра. Те не могат да бъдат освободени, както останалите им събратя, защото без здравата си черупка, която ги пази биха станали лесна жертва на хищниците. 

Хубавото в техните истории е, че след възстановяването си, те създават здраво поколение, което се връща в природата.  Така животът им, макар в плен,  остава пълноценен. За да имат максимално добри условия да преживеят стреса и да се адаптират към човешката среда, те се нуждаят от условия, близки до естествените. Центърът за костенурки е разделен на отделни сектори, но пространството намалява все повече, поради ежегодно увеличаващия се брой постоянни обитатели.

Ето защо усвояваме нова площ от 2,4 дка, която да поема в бъдеще костенурките – инвалиди. За да я пригодим за тях най-напред се нуждаем от ограда, която да ги предпазва от безпокойство и влизане на хищници. С поскъпването на строителните материали стана непосилно да я направим сами. Ето защо се нуждаем от вашата подкрепата за закупуване и монтиране на ограда за обособяване на сектор за костенурките – инвалиди.Събраните дарения ще бъдат използвани за ограждане на сектор с дължина 180 м. За закупуване, транспорт и монтаж на метални колове, крепежни елементи и метални пана  са необходими 5810 лв.

Подкрепете ни със средства, осиновете костенурка-инвалид или като споделите каузата ни!

Защо да дарите?

С вашия дар вие изграждате тухличка или стена от помещението, където стотици костенурки всяка зима ще се лекуват и пребивават преди да се завърнат отново здрави в природата. Дарявайки, вие ставате приятел на костенурките и сте добре дошли в нашия Спасителен център да се запознаете с обитателите му и работата ни, да видите наяве създаденото с ваша помощ, да гостувате като наш съмишленик и приятел, да изпратите децата си на нашите летните лагери.

Как да дарите?

.

Банкова сметка:

IBAN: BG43UBBS81551086349113
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Фондация Геа Челониа

.

Чрез Paypal, дебитна или кредитна карта в системата PayPal

Related Posts

Вашият коментар