Подкрепи ни

.

Бъди доброволец

Спонсорирай или дари

Бъди наш посланик

Стани такси за костенурки

Осинови костенурка

Постави банер

.

.

Бъди доброволец

Сухоземните костенурки постепенно изчезват от България. През последните 10 години много от техните местообитания, особено по Черноморското крайбрежие са подложени на безвъзвратно унищожаване. За да допринесем за спиране на загубата на ценни видове за българската фауна се нуждаем от съмишленици, които да подкрепят нашите усилия. Ако имаш желание и свободно време, подкрепи ни, стани доброволец!

.

.

Защо се нуждаем от теб?

– за да свършим неща, с които иначе нашият двучленен екип не би се справил
– за да спечелим приятел и съмишленик
– за да разширим екипа си – в дългосрочен план можеш да се превърнеш в наш член, застъпник, сътрудник или дарител
– за да влеем свежи идеи, знания и умения в работата си
– за да промените обществото към по-добро

.

.

Позитивният ефект от доброволческия труд се изразява в личното удовлетворение, че помагаш и си част от благородна кауза, в укрепване на духа, споделени емоции и преживявания. Можеш да бъдеш полезен като помагаш със своя опит индивидуално или в екип. Доброволец може да бъде всеки, навършил 16 години. Всеки желаещ е добре дошъл!

Нашите предложения за доброволчество

Търсим доброволци за помощ по поддръжкате и подобряването на условията в Центъра на костенурки. Имаме нужда от хора, които имат практически умения в дейности като построяване на дървени заграждения и вратички, боядисване с блажни бои и фасаген, градинска работа; особено полезни ще са хората с електротехнически умения.
През периода март-май, когато се подготвяме за новия сезон се нуждаем от помощници в работата по почистване, боядисване, подреждане на помещенията на центъра и в градинската работа.

Нуждаем се от доброволци през целия сезон. Можеш да бъдеш полезен като готвач в зелените детски училища които организираме.
Ако си сръчен, помогни ни с направата на сувенири – костенурки. Средствата от тяхната продажба ще подпомогнат за издръжката на костенурките.
Можеш да ни помогнеш с експертен труд или услуги. Всеки специалист е ценен. Винаги имаме нужда от реклама, PR, превод на материали, печат, уеб-дизайн, търсене на финансиране и много други.

.

.

Ние осигуряваме нощувките. Желателно е всеки доброволец да носи собствени работни дрехи и ръкавици, защитни и други предпазни средства (в зависимост от избраната работа). Можеш да къмпингуваш в двора на центъра, затова си вземи палатка, шалте и спален чувал. Разполагаме и с помещения за настаняване на не повече от 4 души едновремено.

.

Ако искаш да разбереш повече или да станеш част от нашия екип, свържи се с нас.

.

Спонсорирай или дари

Дари средства по банков път

Можете да дарите средства по банковата сметка на Фондация Геа Челониа:
Банка: Raiffeisen Bank
BIC: RZBBBGSF
IBAN: BG45RZBB91551086349113

.

Чрез Paypal, дебитна или кредитна карта в системата PayPal

.

Дари на място в Центъра за костенурки или с пощенски запис

Адрес: ул. „Шипка“ № 10, с. Баня, п.код. 8239, община Несебър, област Бургас

Всички събрани средства ще се използват за лечение, рехабилитация и транспорт за освобождаване на костенурки.

.

Дари в натура

Както много организации имаме нужда от оборудване, материали и стоки в ежедневната си работа. Даренията в натура спестяват пари и ни дават възможност да насочим усилията си към преките дейности за благото на нашите обитатели. В момента търсим:
– строителни материали и инструменти за ремонтните ни работи
– градински пособия и инвентар
– оградни мрежи и мрежи за загражденията за костенурки
– дървен материал за изграждане на външен кът или готови дървени пейки и маси
– офис материали
– тенти, столове и маси
– кухненски съдове и посуда за детските ни лагери

За повече подробности, свържете се с нас.

.

Дари услуга

Можеш да ни помогнеш с експертен труд или услуга. Това от което винаги имаме нужда е реклама, PR, превод на материали, печат, фъндрейзинг и много други.

.

Бъди наш посланик

Можеш да подкрепиш Центъра за костенурки като разпространяваш нашата кауза. Търсим хора, които са отлични комуникатори, обичат да се срещат с други хора и са готови да бъдат посланици на Центъра на костенурки. Доброто познаване и разбиране на нашата мисия и цели ще бъдат от полза. Не е необходим специален опит, а допълнителните знания предоставяме ние.

.

.

Стани такси за костенурки

По време на активния сезон на костенурките (април – октомври) се нуждаем от доброволци за транспортиране на ранени костенурки, нуждаещи се от спешна медицинска помощ. В повечето случаи приемаме костенурки от Черноморския регион, но не рядко получаваме сигнали за ранени или бедстващи костенурки от по-далеч, които трябва да се транспортират до нашия център. Ако пътуваш регулярно между Черноморието и вътрешността на страната, можеш да ни бъдеш от огромна помощ като костенурково такси. В случай на нужда ще можем да използваме списък с доброволци, към които да се обръщаме за всеки конкретен случай. Костенурките ще бъдат транспортирани в затворени кутии и няма да бъде необходимо да се хващат директно.

.

.

Осинови костенурка

Можеш да ни подкрепиш като „осиновиш“ пациент или новоизлюпена костенурка с минимална годишна издръжка от 100 лв. Така осигуряваш грижата и лечението на осиновената болна, ранена, възстановяваща се или новоизлюпена костенурка до момента на нейното освобождаване, а в случай, че костенурката е постоянно пребиваваща – за по-дълъг период от време. С осиновяването подпомагаш опазването на тези застрашени животни. Средствата ще покрият разходите за храна, лекарства, болнични грижи поддръжка на конкретното животно. Можеш да посещаваш осиновеното животно, а ако това е невъзможно ще получаваш актуална информация и снимки на електронната си поща. Повече за осиновяването можеш да научиш на страницата ни за костенурките.

.

.

Постави нашият банер в сайта си

Можеш да ни подкрепиш като сложиш нашия банер на сайта си. За целта вгради следния HTML код на мястото, където искаш да се вижда:

<a href=http://www.geachelonia.org><img src=“https://www.geachelonia.org/Images/baner.gif“/></a>