И тази година записваме деца за нашите лагери

детски лагер на море
Детски лагер, август 2020 г.

И през това лято ще проведем традиционните си детски лагери. В продължение на няколко дни ще се забавляваме заедно в компанията на костенурките от Центъра, ще се радваме едновременно на планина и море, ще правим горски излети в търсене на познати и непознати животинки, ще помагаме в грижите за костенурките, ще намерим нови приятели, ще се радваме на куп забавни игри, ще спим на палатки под открито небе, ще си приготвяме храната, ще стъкмяваме огън… и още хиляди забавни неща.

детски лагер на море
Детски лагер, август 2019 г.

Какво представляват нашите лагери?

На първо място, на детските лагери се учим. Учим за дивите животни и крехката им връзка с нас, хората. Учим за природата и нейните закони. Учим се какво е да си сред природата, как да работим в екип, да си помагаме, да поемаме и разпределяме отговорности, да вземаме решения. Наблюдаваме, изследваме и споделяме. Трупаме в житейската си раница нови знания, умения, впечатления, приятелства.

палатков лагер
Палатковият лагер в двора на Центъра

В реализирането на лагерите следваме принципите на ученето чрез преживяване и насърчаваме творческата изява. Играта е основен инструмент в процеса на учене и в забавлението. Всичко това е насочено към осъзнаване на значимостта на връзката с природата и развитие на връзката със себе си.

Приготвяне на обяд на
Сами приготвяме храната си в бивака на плажа

Лагери се провеждат от края на месец юни до средата на септември. Мястото е Несебърското село Баня, разположено само на 5 км. от плаж Иракли, където се намира Центърът за костенурки. Групата ни е до 15 деца на възраст 7-13 г. Храната си я приготвяме на място, като използваме максимално домашни продукти. Спането е на палатки. При лошо време можем да използваме спалните помещения. Виртуална разходка в базата на Центъра за костенурки и поглед към предишните ни два лагера, можете да направите във фотогалериите ни. Повече подробности за лагерите можете да намерите тук.

определяне на вида на гущера
Излетът е бил успешен и определяме намерената находка

Записвания

Следете сайта ни за актуални новини за предстоящите лагери.


От 21 август до 29 август 2021 г. за трета поредна година, при нас ще се проведе летния детски лагер, организиран от Сдружение „Байкария„. Крайният срок за записване е 12.08.2021 г. Повече информация за лагера, както и формата за записване можете да намерите тук.

Освобождаваме близо 20 костенурки
На всеки излет освобождаваме близо 20 костенурки

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *