Детски програми

.

Програма за детски градини

Програми за деца и младежи от 7 до 18 години

Програма „Опознай костенурките“

Програма „Играй в Центъра за костенурки“

Програма „Учи с костенурките“

Програма „Открий костенурка“

Програма „Костенурков полуден“

Програма „Млад изследовател“

Програма „По следите на костенурките“

.

Програма „Играй в Центъра за костенурки“.

.

Програма за детски градини

Програмата включва обиколка на центъра, запознаване с неговите обитатели, приказка и игра. На всеки 5 деца, трябва да има един възрастен придружител, който е с тях по време на цялото посещение. Продължителност: 1 час.

.

.

Програми за деца и младежи от 7 до 18 години

.

Програма „Опознай костенурките“

Програма „Опознай костенурките” включва обиколка на центъра и запознаване с неговите обитатели. Обиколката се води от нашия екип, който по атрактивен начин въвлича децата в света на костенурките, кара ги да преживяват и мислят и ги ангажира в решаване на загадки. Подходяща за деца и младежи от 7 до 18 години. Продължителност: до 2 часа. Изпълнява се от юни до септември.

.

.

Програма „Играй в Центъра за костенурки“

Включва обиколка на центъра, запознаване с неговите обитатели и тематични игри с образователен характер. Подходяща за деца от 7 до 10 години. Продължителност: 3 часа. Изпълнява се от юни до септември.

.

.

Програма „Учи с костенурките“

Програма „ Учи с костенурките” включва обиколка на центъра, запознаване с неговите обитатели, образователни дейности в зала с презентации, видео материали и въвличане на децата в изследванията на центъра, свързани с опазването на костенурките. Подходяща за деца над 10 години. Продължителност: 4 часа. Изпълнява се от юни до септември.

.

.

Програма „Открий костенурка“

Програмата включва обиколка на центъра, запознаване с обитателите му, кратко представяне на метода за намиране на костенурки с радиопредавател (радио-телеметрия), инструктаж и радио-проследяване. Подходяща за деца и младежи от 7 до 18 години. Продължителност: 5 часа. Може да бъде осигурен сух обяд. Изпълнява се от юни до септември. Повече за радио-телеметрията като изследователски метод можете да научите тук.

.

.

Програма „Костенурков полуден“

Програмата включва обиколка на центъра, запознаване с обитателите му, грижа за костенурките, дейности в зала и игри. Продължителност: 5 часа. Изпълнява се от юни до септември. Може да бъде осигурен сух обяд.

.

.

Програма „Млад изследовател“

Включва обиколка на центъра и запознаване с обитателите му; кратко обучение в разпознаване на костенурките по вид, пол и възраст; инструктаж за теренна работа; двучасов излет за намиране на костенурки в природата, в околностите на село Баня. Подходяща за деца и младежи от 7 до 18 години. Продължителност: 5 часа. Изпълнява се от юни до септември.

.

.

Програма „По следите на костенурките“

Включва обиколка на центъра и запознаване с обитателите му; кратко обучение в разпознаване на костенурките по вид, пол и възраст; инструктаж за теренна работа, включително работа с GPS и полеви определители за животни; четиричасов излет за намиране на костенурки в природата по екопътека Иракли – Емона; определяне на земноводни, влечуги и обикновени видове птици по маршрута. В програмата може да бъде включен сух обяд, игри и плаж (по желание). Подходяща е за деца и младежи от 7 до 18 години. Продължителност: 8 часа. Изпълнява се от юни до септември с групи до 12 деца. Програмата дава възможност за включване и на семейства с деца, като е осигурен транспорт за група от 12 души.

.

.

Всички изброени програми дават възможност за включване и на семейства с деца, като максималният брой на всички участници е 12 души. Единственото изискване е да разполагате със собствен транспорт. Стартират в началото на м. юни и се провеждат до края на септември.

Визуална информация за базата и провежданите обучителни програми, можете да намерите на нашата галерия.

Вашият коментар