Дарителска кампания за изграждане на костенуркова лечебница

Пациентите на Центъра за размножаване и рехабилитация на сухоземни костенурки често остават през зимата под наблюдение и лечение и не спят зимен сън. Такива са тежко ранените или болни костенурки, които се нуждаят от наблюдение, допълнителни грижи и долекуване в активно състояние. Възстановяването им обикновено е бавен и продължителен процес, особено в изкуствени условия, когато са затворени в помещение. За тяхното лечение са необходими добри базови условия, включващи подходяща температура, влажност, осветление.

Най-важният фактор за възстановяването на тези пациенти е топлината, а в момента костенурките са настанени в недостатъчно по площ помещение, което е с лоша топлоизолация и затова трудно отопляемо. В помощ на тези костенурки имаме нужда от вашата помощ сега.

Смачканите на пътя костенурки пристигат с разбити черупки, които фиксираме, използвайки всякакви приспособления, в случая – пчелен клей и фиксиращи трупчета

Инвестиция в бъдещето

За да се справим с проблема, имаме нужда от добре изолирано и запазващо топлината място, където да настаняваме и лекуваме пациентите си. Започнахме изграждане на метална постройка от термопанели. Стартирането на този гигантски за нас проект стана възможно, благодарение на фирма „Балкантел“ ООД, която отпусна средствата за първата фаза – изграждане на помещение 1.

Зимен дом за болни и ранени костенурки

Какво предстои да се направи?

Предстои изграждане на второто помещение, аналогично на първото като форма, размери и разположение. Необходимите средства за завършването му до пълна готовност са 13855 лв. в т.ч.:

Изработка и заливане на бетонни основи2500
Доставка и монтаж на метална конструкция3870
Доставка и монтаж на покривни панели б 100 мм.1495
Доставка и монтаж на стенни панели б 100 мм.2640
Доставка и монтаж на обкантващи профили1050
Доставка и монтаж на дограма1000
Доставка и монтаж на ел. инсталация800
Водопровод500

В момента не можем да осигурим сами средствата. Обръщаме се към вас с молба ПОМОГНЕТЕ НИ ЗА ДА ПОМОГНЕМ НА КОСТЕНУРКИТЕ!

Как да ни помогнете?

Подайте ни ръка заедно да им осигурим топлина. Подкрепете ни със средства или като споделите каузата ни!

Защо да дарите?

С вашия дар вие изграждате тухличка или стена от помещението, където стотици костенурки всяка зима ще се лекуват и пребивават преди да се завърнат отново здрави в природата. Дарявайки, вие ставате приятел на костенурките и сте добре дошли в нашия Спасителен център да се запознаете с обитателите му и работата ни, да видите наяве създаденото с ваша помощ, да гостувате като наш съмишленик и приятел, да изпратите децата си на нашите летните лагери.

Благодарим ви от сърце за вашата подкрепа в усилията ни да опазим костенурките!

Освобождаване на излекуваните пациенти

Как да дарите?

По банков път

Банкова информация:

Фондация „Геа Челониа”
Банка: Raiffeisen Bank
Банков код: RZBBBGSF
Банкова сметка в лева: BG45RZBB91551086349113

Чрез Paypal, дебитна или кредитна карта в системата PayPal

Благодарим ви от сърце за подкрепата!

Related Posts

Вашият коментар